De route

Ontdek de mooiste plekken

De elfsteden

Op het kaartje hiernaast vind je de route van de Elfstedentocht met de camper. De route is dezelfde als de route van de tocht op de schaats, maar dan over de weg. Om zoveel mogelijk van de route over het water mee te krijgen, raden we je aan je navigatie in te stellen op ‘snelwegen vermijden‘. Zo bezoek je niet alleen de elfsteden, maar rijd je ook over het platteland, langs het water en door de dorpen die op de route liggen.

Als je wil, kun je de route beginnen in Leeuwarden en de originele volgorde aanhouden. Om het echte Elfsteden gevoel te ervaren rijd je het beste na afloop ook even langs de finishboog over de Bonkevaart. Deze finishboog heeft de vorm van een elfstedenkruisje. Maar eerlijk is eerlijk, het gevoel wordt er niet minder om wanneer je in een andere stad begint en de route in een andere volgorde rijdt.

Vergeet niet in iedere stad je stempelkaart af te stempelen. Per stad geven we duidelijk aan waar je je stempel kunt halen. Op de stempelposten kun je ook gratis je stempelkaart ophalen. 

De camperelfstedentocht is een initiatief van 5 camperplaatsen/campings en overige aangesloten bedrijven. Om deze route gratis te kunnen blijven aanbieden is het van belang om te overnachten bij de deelnemende camperplaatsen. Je maakt hierdoor niet alleen kans op leuke prijzen maar ook dragen de deelnemende camperplaatsen een deel van de bijdrage af aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Er zijn zeker andere mooie camperplaatsen/campings op de route maar de aangesloten bedrijven maken deze route mogelijk.

Op een aantal plekken krijg je trouwens ook iets extra’s. Lekkernijen van van der Meulen (bij Ut Streekie in Franeker en Leeuwarden) kies en mix broodjes bij de Jumbo Els Boek in Leeuwarden en een borrel van Sonnema Berenburg in Bolsward bij het Veerhuys. 

Meer weten?

Heb jij alle stempels binnen?

Laat het ons weten en maak kans op mooie prijzen!